main-content

 (nieuwe website onderweg!!)

Opvoeden zonder stress?

          Mindful Thuis!

  

http://www.harenerweekblad.nl/nieuws/39787/wat-was-het-een-mooie-dag-vandaag-he-mama-hoe-kan-dat-eigenlijk/

http://www.harenerweekblad.nl/nieuws/35794/een-mindful-leven/


Basiszorg gemeente Haren: Ouders van kinderen en jongeren uit de gemeente Haren, die handvatten zoeken binnen stressvolle situaties, kunnen zonder kosten of eigen bijdrage deelnemen aan deze cursus.

8 avonden een interactieve cursus met veel ruimte voor eigen inbreng. Van 19.30 - 22.00 uur in het CJG Haren. Voor meer informatie en opgave: info@tressan.nl of 06-42056299

Mindful thuis

‘Wat was het een mooie dag vandaag, hè mama?’ ‘Hoe kan dat eigenlijk? Elke ouder wil dat zijn kind succesvol en gelukkig is in datgene waar jouw kind blij van wordt. Daar heeft een kind echter een goede en positieve ondersteuning voor nodig. Hiermee bereikt je kind het meeste en stimuleer je empathie en zelfstandigheid. Onze kinderen kopiëren ons gedrag als ouder moeiteloos. Een eyeopener, om te ontdekken dat er een totaal andere dynamiek ontstaat als je in volle aandacht bent. En niet alleen voor je kind: ook voor jou en voor de relatie met je partner.

Waarom is mindful opvoeden zo populair?

Omdat het werkt. De effecten van Mindful opvoeden zijn de laatste jaren door veel wetenschappelijke onderzoeken bewezen. Je zelfkennis groeit, je krijgt inzicht in stress veroorzakende gedachten binnen het gezin. Je leert hoe je er meer ontspannen mee om kunt gaan, zodat je in uitdagende situaties effectief en krachtig blijft. Het is een praktische vaardigheid, toegankelijk en inpasbaar in elk leven, zelfs (of juist) als je het heel erg druk hebt. Mindful opvoeden is ontdaan van zweverigheid en speciaal doorontwikkeld voor westerse mensen met een vol druk bestaan. Voor veel mensen is Mindful opvoeden ont stressen en weer genieten van het opvoeden.

Persoonlijke drijfveren van jou en je kind ontdekken (enneagram- extra in deze training)

Geen enkel kind is een kopie van zijn vader of moeder. En kinderen uit hetzelfde gezin zijn allemaal verschillend. De erfelijkheid gaat wonderlijke wegen. Het is voor ouders de kunst om te ontdekken hoe hun kinderen 'in elkaar zitten' en hun opvoeding daaraan aan te passen. Dat betekent voor ieder kind een eigen aanpak. Dat is niet onrechtvaardig. Dat is niet meten met twee maten. Dat is verstandig omgaan met de verschillen. Daardoor kun je ieder kind optimale kansen bieden om uit te groeien tot de persoon die hij of zij in aanleg is.